Bardomuseet

Bardomuseet ligger i det gamle Bardopalasset ca 4 km utenfor Tunis, hovedstaden i Tunisia. Det åpnet i 1888 og består av 30 rom fordelt på tre etasjer. Palasset som ble påbegynt i 1705 er i seg selv en attraksjon og inneholder en av verdens fineste og største samlinger av romersk mosaikk, med mer enn 1000 mosaikkarbeider i form av alt fra mindre portretter til store gulv- og veggdekorasjoner.

Samlingene er inndelt i epoker for punisk-kartagisk, romersk, tidligkristen og islamsk historie.

Museet har også en rik samling av marmorstatuer, smykker, mynter, keramikk og bruksgjenstander fra arkeologiske utgravninger rundt omkring i landet.

Bare noen få måneder etter at vi var her, den 18. mars 2015, ble Bardomuseet rammet av hittil Tunisias mest dødelige terrorangrep der 24 hovedsakelig europeiske turister ble drept og over 30 skadd. Bakgrunnen for angrepet skal ha vært Tunisias tilnærming til den vestlige verden. Etter dette har busslaster med opptil 600 turister pr dag vært en saga blott, og selv nå to år senere er det bare en håndfull besøkende, stort sett lokale skoleelever, eller en enslig historiker. Museet som resten av reiselivsnæringen sliter økonomisk, og som følge av dette ble planlagte renoveringer og utvidelser skrinlagt.

Så er det bare å håpe på at turistene glemmer og vender tilbake, lynet slår sjelden ned samme sted to ganger. Det er trist å se at til tross for suksesshistorien til Tunisias arabiske vår, så har ikke situasjonen til alle de som lever av turismen vært verre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s