Benalmadena

Benalmadena er en av badebyene som ligger på Costa del Sol ca 20 minutters kjøring fra Malaga. Den består i grunnen av tre deler, Costa, Pueblo og Arroyo, der den første og siste er typiske turist-steder med moderne bygninger, mange ungdommer og høylytte nattklubber. Vi valgte å bo i gamle byen Pueblo som ligger litt lenger oppe i åssiden ca 1 km fra stranden.

I nærheten finnes også flere hager og aktivitetsparker

Vi bodde på Casa Rosa som er et lite familiedrevet pensjonat helt øverst i byen, det var rent og pent med rom som hadde enten romslige balkonger eller terrasse med en fantastisk utsikt over byen og middelhavet. Om morgenen ble vi tatt imot av innehaveren, som pent kledd i blazer fulgte oss til bordet der hans hyggelige kone serverte nybakt brød, nypresset juice og sin egen hjemmelagde marmelade og yoghurt. Et utrolig trivelig sted vi egentlig ikke hadde lyst å forlate etter bare en natt.

Mer om bydelene

Costa ligger nærmest stranden og marinaen med dyre luksus yaghter, hoteller med imponerende svømmebasseng og en flere kilometerlang strandpromenade med alt du ønsker av restauranter og nattklubber. Strendene er her som ellers på Costa del Sol av førsteklasses kvalitet med alle tilbudene du finner av både det du vil og ikke vil ha.

Pueblo ligger som sagt mer oppe i åssiden og er den gamle delen av byen, med mer karakteristiske små torg, brosteinsbelagte gågater og romantiske restauranter slik du kanskje mer forbinder med Spania. Husene er kritthvite og ser nesten ut som de er laget av  marsipan, alle godt vedlikeholdt og dekorert med blomster i alle farger.

Aroya er shoppingstrøket med sine moderne butikker, parker, og arenaer for konserter og diverse arrangement. Det er her de fleste av lokalbefolkningen bor og bydelen er derfor senter for det meste av infrastruktur. Blant annet er det her du ankommer om du velger å komme med tog fra for eksempel Malaga.

Benalmadena er absolutt et sted du kan tilbringe en uke eller to, det har som sagt sine 3 bydeler med helt forskjellig atmosfære, den har strandliv, shopping og et stort utvalg av nærliggende severdigheter for enhver smak og alle aldre.

Vi anbefaler: Gamlebyen Pueblo med sine trange koselige gater, torget Plaza Espana og Santa Domingo kirken, og litt utenfor byen Sommerfuglparken og den Buddhistiske stupaen.

Når vi engang drar tilbake vil vi se nærmere på Castilli de Colomares, et eventyrhus formet som en gammel seilskute til ære for Christofer Columbus, og ta gondolbanen opp på Monte Calamorro med utkikkspunkt og rovfugl-reservatet.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s