Röstipoteter

Röstipoteter eller potetpannekaker er opprinnelig en rett fra sveits som passer godt som tilbehør til alle kjøttretter, og som kan lages på mange rostipotermåter. Man kan også tilsette salami eller skinke, og sammen med litt rømmedressing blir det da en hovedrett, både lettvint og godt, som samtid passer godt til studenter på lavkost budsjett. Det kan brukes ulike typer krydder alt etter hva röstien skal serveres til. Oppskriften nedenfor er den jeg bruker til biff, til lammekjøtt ville jeg ha tilsatt litt rosemarin.

Oppskrift til 2 personer

4 store poteter

1 middels eller ½ løk

Ett fedd hvitløk

En neve revet ost

3 ss smeltet smør

Litt finhakket persille

Salt

Pepper

Skrell og riv poteter og løk på et rivjern, man kan også beholde skallet på potetene – det gir faktisk mer smak og tekstur. Legg den revne potetmassen i et rent kjøkkenhåndle og klem ut mest mulig av væsken. Tilsett løk, krydder, smeltet smør og revet ost.

Hell massen i en stekepanne med olje (jeg bruker olivenolje) og klappe den ut som en stor pannekake, eller lag mindre kaker. Når potetene har fått en fin brunfarge på den ene siden, snues de og stekes til de også er brune på den andre siden. Dette tar ca 10 minutter, men pass på at de er godt gjennomstekt så de ikke er rå inni.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s