Lido di Venezia

Lido er en 18 km lang øy (sandbanke) i Veneziabukten som tiltrekker seg mange turister som kommer hit for å nyte de enorme strendene og bade i Adriaterhavet, men det er alikevel færre turister og mindre støy her enn i Venezia. Hjertet av øyen er «Gran Viale -Santa Maria Elisabetta» som er en nesten en kilometer lang handlegate som strekker seg tvers over øyen, med butikker, hoteller og restauranter. Knutepunkt med båtruter fra Venezia i enden som vender mot lagunen og stranden i den andre.

Lei en sykkel på Gran Viale og utforsk de mer rolige områdene av øyen. På sydspissen i Alberioni finner du både et naturreservat og en golfbane.

På 1920-tallet var Lido den viktigste stranden i Italia på grunn berømthetene som dro hit på ferie, både kongelige, skuespillere og forfattere. Øyen har vært åsted for flere filminnspillinger og er også kjent for filmfestivalen som holdes hvert år i september.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s