Jardins Artigas

Mange kjenner kanskje til Antoni Gaudi, arkitekten bak mesterverkene Sagrada Familia og Park Güell i Barcelona. Men det er kanskje ikke så mange som har hørt om kunstverket av en hage Jardins Artigas, eller som faktisk har vært der. Den eventyrlige hagen ligger like utenfor landsbyen La Pobla de Lillet som ligger ved grensen til den imponerende fjellkjeden Pyreneene ikke så langt fra Andorra, ca 2 timers kjøring fra Barcelona.

I 1905 dro Gaudi til de Lillet for å bygge seg hytte, under byggingen bodde han hos sin venn forretningsmannen Joan Artigas og som takk for gjestfriheten designet han denne vakre hagen samme år.

Hagen er et fint sted å tilbringe noen timer i fred og ro

På 70-tallet lå hagen forlatt og ustelt, men ble satt i stand igjen i 1992 og er nå åpen for publikum. Området var tidligere preget av kulldrift og på de gamle jernbaneskinnene går det nå et gammelt lokomotiv som bringer deg fra landsbyen og opp i fjellsiden til hagen. Kommer du med bil kan du kjøre nesten helt frem på vei over jernbanesporet, men vær obs på trafikklysene så du ikke møter toget i en sving.

Det koster ca. 4 Euro å besøke hagen som er åpen fra 10 til 19 hver dag i sommersesongen og i helgene resten av året. Kommer du utenom åpningstidene kan du låne nøkkel på turistkontoret i La Pobla de Lillet.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s