Spise middag på sirkusskolen Chapitô

Noen ganger kommer du bare over skjulte perler helt tilfeldig, og det må det sies at vi gjorde med restauranten på sirkusskolen Chapitô, en over 30 år gammel institusjon for utdanning av klovner og akrobater, og i de senere år i kombinasjon med sosial integrering av ungdom gjennom musikk, sirkus og teaterkunst.

Sirkusskolen ble etablert i 1981

Egentlig hadde vi tenkt oss ned til sentrum av Lisboa for å spise på kvelden, men etter å ha sittet på terrassen og hørt på latter, liv og røre fra bakgården til nabohuset bestemte vi oss for å gå innom å se hva de holdt på med.

Inngangspartiet ser litt anonymt ut, det kan faktisk være litt vanskelig å finne. Men så snart du kommer innenfor døren er du i en helt egen verden. Det første som møter deg er en liten gavebutikk som selger kunst, suvenirer og håndlagede produkter – alt fra lys, såper til CD-plater og sirkusartikler som utstoppede klovner og dekorerte sjongleringskjegler.

Vi var først innom i butikken før vi img_1925vandret videre innover i den innbydende hagen, en oase med kulisser og atmosfære som kan få deg til å knipe deg i armen for å sjekke om du drømmer eller virkelig er våken.

Chapitô har en eventyrlig terrasse med utsikt over byen, men den var dessverre fullt opptatt denne kvelden.

I innendørslokalet var det straks klar for kveldens Fadoforestilling – portugisernes svar på flamenco, kanskje enda mer sentimental. Der var det selvsagt også fullt og en lang kø. Den hyggelige kelneren som hadde kommet oss til unnsetning forklarte at dette er et sted du vanligvis bestiller IMG_1926.JPGbord lang tid i forveien.

Nesten hver kveld arrangeres det underholdning av ulik slag, gjerne av skolens elever, lokale artister eller gjesteopptredener av tilreisende kunstnere fra hele verden innen musikk, akrobatikk og visuelt teater med mer.

Jeg kjente skuffelsen var stor over å ikke få spise her denne kvelden, og var på vei ut da kelneren plutselig ropte oss tilbake fordi han hadde funnet et ledig bord til oss i hagen, gleden kunne ikke ha vært større. Selv om ikke har den samme utsikten som terrassen er den er lun og trivelig, dekket med et tak av blomstrende blåregn, smakfullt innredet og dekorert med kunst og spennende belysning.

Det ble til at vi tilbragte resten av kvelden under blomstertaket. Det må også sies at maten var like fantastisk som stedet. Det er blitt sagt at utsikten og stedet er upåklagelig, men at det er maten du kommer tilbake for. For min del er det begge deler!

Chapitô finner du i Rua Costa do Castelo 7 – like ved festningen Castelo de São Jorge.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Én tanke om “Spise middag på sirkusskolen Chapitô”

  1. Tilbaketråkk: Lisboa | Skjulte perler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s