Vannliljer på Tjørnane

Vannliljer er noe av det vakreste jeg vet, og slik tror jeg det er for mange. Vi har vannliljer i hagedammen (innkjøpt), men noen år kan vi se dem som på bildet, vokse vilt på Tjørnane ca midt mellom Hersvik og Furevik.

De er faktisk både skjøre og sjeldne, dessuten er de nå endelig blitt fredet. De er avhengig av å ikke bunnfryse om vinteren og å ikke få regn på seg under blomstringen…. blomstene liker nemlig paradoksalt nok ikke vann. Det siste lærte jeg av Rolf Eide, en gartner fra bygda som driver Eides stauder på Askøy og som har spesialisert seg på dam og vannplanter. Vannliljene i dammen holder vi beskyttet innendørs om vinteren og dekket under den store bøken om sommeren. Men den største gleden er å se Vannliljen blomstre ute i det fri.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s